Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Ukens kulinariske: Lammekoteletter med agurk- og potetsalat
Avsender: Kulinarisk.no
Dato: 19/05/2016Pressemelding:
Ukens kulinariske: Lammekoteletter med agurk- og potetsalat
Norsk høyfjellslam er av ypperste kvalitet. Sunt er det også da beitet er fullt av gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer. Ukens rett er deilige lammekoteletter med en frisk og sprø salat.
Lammekoteletter med agurk- og potetsalat

Oppskrift (4 personer)

4 lammekoteletter
3 ss olivenolje
1 sitron, saften av den
2 ferske rosmarinkvister
2 hvitløksfedd
1 ts

Agurk- og potetsalat: 
600 g små ferskpoteter
1 agurk
1 rødløk
4 persillekvister
1 liten bunt dill
1 liten bunt reddik

Dressing: 
½ dl kremfløte
1 sitron, saften av den
1 ts sukker
Nykvernet pepper

Mariner lammekotelettene i olivenolje, sitronsaft, rosmarin, presset hvitløk og salt. Massér marinaden godt inn i kjøttet, og la det marinere i et par timer. Skrubb potetene, og kok dem akkurat møre. Avkjøl dem.
Skjær agurken i tynne skiver og løken i tynne båter. Vend potetene med agurk og løk. Hakk krydderurtene, og del reddikene i to, og vend det i salaten. Rør fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper.
Stek kotelettene i en grillpanne i ca. 4 minutter på hver side. Server med agurk- og potetsalat, og drypp dressingen over.

Vi har brukt lam fra Moahaugen gard i Valdres. Der har 180 dyr sitt sommerbeite i området rundt Skaget fra 900 til 1200 moh. Dette setter sitt særpreg på lammekjøttet, som blir foredlet på gården. Du finner også lam merket Norsk høyfjellslam i butikkene. Det vil si dyr som beiter i høyfjellet over 800. De får i seg gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer. Vier, urter, gress og lyngplanter bidrar også til å gi lammet en praktfull og særegen smak.

Vinabefaling: Rioja Vega Crianza 2012

Dette er en fruktig og velbalansert vin med fint preg av røde bær og urter, og et svakt innslag av eik som passer godt til denne lammeretten.

Vinmonopolnummer: 1303101 Lenke
Pris:114,90 

Til redaksjonen:
Ukens sak eller ukens saker (sendes ut vanligvis på torsdager) fra Kulinarisk.no blir distribuert med bilder til fri bruk sammen med den utsendte saken på nettsider med forutsetning om lenke til den aktuelle saken/oppskriften på kulinarisk.no, samt med tekst- og fotokreditering: Kulinarisk.no/Lammekoteletter/Monica Friedrich

Lenke til denne ukens sak: Lammekotelettermed agurk- og potetsalat

Url: http://www.kulinarisk.no/mat/kjott/lam-og-sau/lammekoteletter-med-agurk-og-potetsalat/

Ønskerredaksjonen høyoppløselige bilder/flere bilder, produksjon av mat- og drikkerelatert innhold eller vil tipse oss om lokale produsenter kontakt Kjersti Edvartsen, redaktør i kulinarisk.


For mer informasjon:


Kjersti Edvartsen
Redaktør
Telefon: 909 55 775
E-post: kjersti@kulinarisk.no


Om Kulinarisk.no
Et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir brukeren inspirasjon, hjelp og veiledning, samt gode oppskrifter som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Mat- og drikkemagasinet Kulinarisk.no eies og driftes av Sister Europa AS.


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Kulinarisk.no***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.