Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Ukens Kulinariske: Carpineto Chianti Classico Riserva 2010
Avsender: Kulinarisk.no
Dato: 09/06/2016Pressemelding:
Ukens Kulinariske: Carpineto Chianti Classico Riserva 2010
Fruktig toscaner Vinhuset Carpineto tar sine druer fra Toscanas mest prestisjefylte appellasjoner og er internasjonalt anerkjent for sine viner og spesielt deres fruktige karakterer. En av dem er Chianti Classico Riserva fra 2010.
Carpineto ble grunnlagt av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo i 1967. De ønsket å produsere kvalitetsvin fra Chianti Classico. Duoen opparbeidet seg raskt et godt rykte og de elegante vinene vant frem i internasjonale konkurranser. Vinhuset tar sitt navn fra det greske ordet carpos som betyr frukt. Hovedfokuset er nemlig det å best mulig bevare druene og deres fruktige karakter. Carpineto er en av Toscanas topprodusenter, og har vingårder i noen av områdets mest prestisjefylte appellasjoner, og lager meget gode Supertoscanere. Deres Riserva flaskelagres fra 6- 12 måneder lenger enn det som er DOCG-kravet.

I dag er det andre generasjon som holder i trådene og videreutvikler Carpineto. Allikevel er de fortsatt tro mot fedrenes filosofi. Så i dag går innovasjon hånd i hånd med miljøvennlig produksjon og fornybar energi.

Carpineto Chianti Classico Riserva 2010, blir produsert ved temperaturkontrollert gjæring på ståldunker. Så er det lagring på fat i minimum 12 måneder som gjelder, avhengig av årgang på slavonske og franske fat. Deretter får vinen et kort opphold på ståltanker før tapping. Etter tappingen modnes vinen i produsentens egen kjeller. Hos Carpineto lagrer de vinen alltid mer enn de to årene som er påbudt for Chianti Classico Riserva.


Vinmonopolnummer: 2898001
Pris: 199,90 kr

Til redaksjonen:
Ukens sak eller ukens saker (sendes ut vanligvis på torsdager) fra Kulinarisk.no blir distribuert med bilder til fri bruk sammen med den utsendte saken på nettsider med forutsetning om lenke til den aktuelle saken/oppskriften på kulinarisk.no, samt med tekst- og fotokreditering: Kulinarisk.no

Lenke til denne ukens sak: Carpineto Chianti Classico Riserva 2010

Url: http://www.kulinarisk.no/forside/drikke/vin/carpineto-chianti-classico-riserva-2010/

Ønsker redaksjonen høyoppløselige bilder/flere bilder, produksjon av mat- og drikkerelatert innhold eller vil tipse oss om lokale produsenter kontakt Kjersti Edvartsen, redaktør i kulinarisk.


For mer informasjon:


Kjersti Edvartsen
Redaktør
Telefon: 909 55 775
E-post: kjersti@kulinarisk.no


Om Kulinarisk.no
Et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir brukeren inspirasjon, hjelp og veiledning, samt gode oppskrifter som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Mat- og drikkemagasinet Kulinarisk.no eies og driftes av Sister Europa AS.


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Kulinarisk.no***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.