Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Er foreldre mer opptatt av mobilen enn barna sine?
Avsender: Nordic Business Education
Dato: 23/01/2017

Pressemelding:
Er foreldre mer opptatt av mobilen enn barna sine?
At smarttelefonene og nettbrettenes inntog i livene våre påvirker relasjoner er ingen overraskelse. Barn og unge bruker tre ganger mer tid på internett nå enn for ti år siden. Dagens 15-åringer sitter like mye stille som 80-åringene. Mange foreldre har en utfordring med å sette grenser for barns mobil- og skjermbruk. Annabell Stefanussen, som holder kurs i tydelig og vennlig kommunikasjon, mener at flere foreldre grenser til å være mer opptatt av telefonen enn barna sine.
Eksplosjon i mobil- og skjermbruk hos barn
TNS Gallups tall fra sommeren 2015 viser at 87% av 10-11-åringer har egen mobiltelefon. Ettersom dette tallet var høyere enn foregående år er det grunn til å tro at dagens tall er enda høyere. Tiden barna bruker foran en skjerm er økende, og mange er enige om at utviklingen er skremmende.

Det rammer barna at foreldrene bruker mobil
Gestaltterapaut Annabell Stefanussen holder onlinekurs i familiekommunikasjon og mener at mange foreldre er vel så avhengig av mobilen som barna sine. Annabell sier dette rammer barna på to måter. 

”For det første gir foreldrene så mye oppmerksomhet til telefonen at de glemmer å se barna.” Stadig flere undersøkelser viser at barn føler de konkurrerer med foreldrenes mobil om oppmerksomheten. ”Jo yngre barnet er, jo mer skadelig er det for den sosiale utviklingen at vi som foreldre ikke er 100 prosent tilstede for dem. De utvikler dårligere språk og dårligere sosiale ferdigheter.”

Det å sette grenser for barnas skjermbruk, er en utfordring Annabell stadig møter blant foreldrene som deltar på hennes kurs. Det at foreldrene stadig sitter bak en skjerm selv, gjøre at de i mindre grad våger å sette grenser for hvor mye barna skal få bruke mobiler eller nettbrett. 

Foreldreskap er den viktigste lederoppgaven
”For noen går det så langt som til at foreldrene ikke er foreldre lenger, fordi barna har kontroll.” Annabell har hatt et par hundre deltakere på sitt onlinekurs ”Fredsarbeid i heimen” og hennes største lidenskap er å inspirere foreldre, særlig mødre, til å ta lederrollen som foreldreskap er, på alvor. ”Den viktigste oppgaven din er å sørge for at du slipper velfungerende, ansvarsbevisste og empatiske unge mennesker ut i samfunnet.” 

”I dagens samfunn hvor alle er på nett ”hele tiden”, er den gode kommunikasjonen ansikt til ansikt viktigere enn noensinne”, sier Annabell. Ved å skape en god tone i hjemmet og være bevisst på at du som forelder er barnas viktigste rollemodell, kan du gjøre en stor forskjell for dine egne barn som skaper ringvirkninger i samfunnet.

Fotograf: Mona Nordøy 
Avbildet: Gestaltterapaut Annabell Stefanussen


For mer informasjon:


Petter Erik Nyvoll
Nordic Business Education
Mob: 41273000
E-post: pe@pettererik.com


Om Nordic Business Education


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Nordic Business Education***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.