Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Inkasso i egne hender
Avsender: INKA MANAGEMENT AS
Dato: 21/03/2011Pressemelding:
Inkasso i egne hender
Ved å ta ansvar for inkassosakene selv i stedet for å overlate de til inkassobyråene, vil de fleste korte ned saksgangen og øke løsningsgraden.
For store og små selskaper er likviditeten avgjørende for drift og fremdrift. Ingen firma ønsker å ha store summer utestående. Når fordringene kommer raskere inn, kan selskapet planlegge driften tryggere.

Alt for ofte skjer det at selskaper som egentlig har livets rett, blir slått konkurs på grunn av dårlige betalere. Inntektene er større enn utgiftene, men det hjelper lite når selskapet ikke får pengene inn fra kunden. Et inkassoselskap bruker gjerne mange måneder før det kommer en endelig løsning. Ved bruk av egeninkasso kan man få løst saken på noen uker.

Gjør det selv
Inkassoreglene ble vesentlig forenklet fra og med 1.1.2006, noe som har aktualisert egeninkasso i betydelig større grad enn før. Inka-programmet er et verktøy som forenkler prosessen betraktelig.

Inka Egeninkasso eliminerer behovet for eksterne ressurser og kompetanse. Programmet lager inkassodokumentene i samsvar med gjeldende regler og styrer prosessen automatisk. Ved hvert forfall får brukeren nye dokumenter sendt til sin e-postadresse, ferdig adressert til riktige instanser og med oppdaterte renter og gebyrer. Det eneste brukeren trenger å gjøre er å skrive ut dokumentene og postlegge dem.

Saksgang
Vanlige purringer og inkassovarsel kreves ikke ved egeninkasso. Hvis skyldneren er en privatperson sendes saken direkte til Namsmannen etter et forutgående varsel. Er skyldneren et firma eller et enkeltpersonforetak sendes et konkursvarsel, som forkynnes av et offentlig stevnevitne 14 dager etter at betalingsoppfordringen er forfalt. Skyldneren har etter forkynnelsen 14 dager på seg til å betale før konkursbegjæring kan sendes til Tingretten.

Gebyrer og salærer
I forhold til inkassogebyrer gjelder egne satser for egeninkasso. Gebyrene beholder man selv,

Fordeler egeninkasso
Egeninkasso gir god kontroll og kundebehandling, rask saksbehandling, høy løsningsgrad som igjen vil bidra til å bedre likviditeten. I tilegg beholder fordringshaver alle gebyrer og renter selv.


For mer informasjon:


Per Ivar Myklebust
Daglig leder
Telefon: 22 65 10 40
Mobil: 92 20 80 80
E-post: per.ivar.myklebust@egeninkasso.no


Om INKA MANAGEMENT AS
Inka Management AS utvikler og markedsfører programvare for inndrivelse av utestående fordringer gjennom egeninkasso. Inka Management AS har lengst erfaring med egeninkasso i Norge og har i over 20 år levert programvare for egeninkasso, samt hjulpet kunder med inkassofaglige spørsmål. Se www.egeninkasso.no

Om egeninkasso:
Egeninkasso betyr at fordringshaveren selv styrer inkassoprosessen. Fordringshaver sender inkassodokumenter til skyldner og hvis nødvendig videre til offentlige instanser i eget navn. Ved å benytte egeninkasso er fordringshaver sitt eget ”inkassobyrå”. Inka Egeninkasso er et verktøy som hjelper til å løse inkassosakene raskere enn hva man vil oppnå ved tradisjonell inkasso. I tillegg løses flere saker og fordringshaver beholder alle gebyrer og renter selv.


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av INKA MANAGEMENT AS***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.