Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Hvorfor aluminiumsfrie deodoranter?
Avsender: Naturalia AS
Dato: 15/07/2011Pressemelding:
Hvorfor aluminiumsfrie deodoranter?
Flere studier viser en antatt forbindelse mellom Alzheimers sykdom og aluminium, ettersom disse pasientene gjerne har høye konsentrasjoner av aluminium i hjernen. FDA (USA's "Mattilsyn") vurderer nå å påby advarsel på deodoranter som inneholder aluminium. Dette har fått flere produsenter til å tilby "aluminiumsfrie" deodoranter. Men er de virkelig det?

Virkninger av aluminium.

Aluminiumforbindelser eller aluminiumsalt, så som aluminiumoksyd (Al2O3), er nøkkelingrediensen i de aller fleste deodoranter/antiperspiranter. Disse stoffene har en sterk astringent virkning som lukker porene og hindrer svette og lukt å forlate huden. Sånn sett kan de etterlate kroppens utside velduftenede og ren, men innvendig får vi en opphoping av avfalls- og giftstoffer som på lang sikt kan være skadelig. I tillegg trekker aluminiumsforbindelsene inn i kroppen hvor de kan skade bl.a. lymfesystemet.

Flere studier viser også en antatt forbindelse mellom Alzheimers sykdom og aluminium, ettersom disse pasientene gjerne har høye konsentrasjoner av aluminium i hjernen.

Les mer her: Aluminum in Deodorant: Toxic Ingredients in Antiperspirant, Brain Health, and Alzheimer's | Suite101.com http://www.suite101.com/content/aluminum-in-deodorant-a45498#ixzz1Q5mJ7HF6

 

Ikkeladeg lure!

Mange deodoranter på markedet gir inntrykk av å være aluminiumsfrie uten å være det. Eksempelvis er potassium alum også en aluminiumsforbindelse, mens det virksomme stoffet i deodorantstein (krystall-deodorant) også er et aluminiumsalt.

 

Nytt, spennende alternativ.

Problemet med aluminiumsfrie deodoranter har gjerne vært at de har begrenset effekt,

med en virkningstid på bare 6 til 12 timer.  Naturalia lanserer i disse dager en sensasjonell nyhet –

en 24 timers effektiv deodorant  - helt fri for aluminium!

Som et produkt i den nye Naturalia Eco serien består AluFree Deodorant

av organiske ingredienser.  De aktive stoffene er strylav (grovstry) og farnesol,

som effektivt hemmer bakterievekst og dermed uønsket odør.

(NB: Dette er ikke en antiperspirant, dvs. den hindrer

ikke utsondring fra svettekjertlene, men motvirker

lukten av avfallsstoffene).

 

Kostbar ingrediens.

Selv om strylav forekommer viltvoksende på store deler av den nordlige halvkule er det en meget kostbar ingrediens – i AluFree Deodorant står den alene for hele 57% av produksjonskostnaden.  Derfor er deodoranten litt dyrere enn andre, men så er den også tilsvarende bedre for kroppens ve og vel.

 

Pleiende for huden.

Hovedingrediensen er Aloe Vera gelè som med sine pleiende egenskaper sørger for hudens velbefinnende i samspill med bl.a. solsikkeolje og ekstrakt fra rosmarin. Konserveringsmiddelet i Eco-serien er godkjent av ECOCERT, Europas mest anerkjente serifiseringsinstitutt for naturprodukter.

 

Uten aluminium.

AluFree Deodorant er helt fri for aluminiumsforbindelser, noe som etter hvert trolig vil bli et krav til alle deodoranter. I USA vurderer FDA (Mattilsynet) å påby advarsel på deodoranter som inneholder aluminium.

 

Ingredienser:

Water,  Aloe Barbadensis Leaf Gel, Usnea Barbata (Lichen) Extract,  Alcohol Denatured, Sodium Bicarbonate, Glycerin, Polysorbate 20, Aroma, Farnesol, Xanthan Gum, Gluconolactone (and) Sodium Benzoate, Kaolin Clay, Heliantus Annuus Seed Oil (and) Rosmarinus Officinalus Leaf Extract, Panthenol.

  

Slik får du bedre effekt av din deodorant.

Huden vår har fra naturens side en naturlig beskyttelse mot uønsket lukt, men vår moderne livsstil setter gjerne dette systemet ut av spill. Her er noen gode råd som gjør bruken av din naturlige deodorant mer effektiv:

-          Unngå å vaske kroppen med såpe, eller begrens såpebruken til høyst 1 gang pr. uke. De fleste såper inneholder sterke vaskestoffer som fjerner hudens naturlige beskyttelse. Når du bruker såpe, så velg en organisk, uten utrygge kjemiske forbindelser.

-          Mannfolk med hår under armene bør sørge for å fordele deodoranten med håndflaten etter påføring for å sikre at stoffene kommer i kontakt med hele den aktuelle hudoverflaten og ikke blir liggende i hårene.

-          Kostholdet påvirker i stor grad hvilke avfallsstoffer kroppen utsondrer. Eksempelvis vil et lavkarbokosthold vanligvis føre til redusert kroppslukt.For mer informasjon:


Jan Kidøy
Daglig leder
Mobil: 930 48 435
E-post: post@natur.no


Om Naturalia AS
Naturalia AS importerer spesielt utvalgte naturprodukter for hud, helse og velvære fra produsenter i Canada, USA, Frankrike og Finland. Produktene markedsføres gjennom egen nettbutikk, natur.no. Flere av produktene har vært på markedet i Norge i 25 år og har hjulpet mange med spesielle problemer som eksem og allergi. En rekke terapeuter er også faste brukere av produktene. Likeledes er de å få kjøpt i noen få helsekostbutikker og treningssentre.


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Naturalia AS***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.