Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Holmenkollen i grønt for St. Patrick’s Day
Avsender: Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Dato: 14/03/2014Pressemelding:
Holmenkollen i grønt for St. Patrick’s Day
Vår norske 17. mai er i særklasse når det kommer til nasjonaldagsfeiring – men irene gir oss hard konkurranse. På irenes nasjonaldag St. Patrick’s Day den 17. mars kommer blant annet pyramidene i Giza, Den lille havfrue i København, Empire State Building i New York og vårt eget Holmenkollen til å lyse opp i grønt.
Den 17. mars er det St. Patrick’s Day. Den feires ikke bare i Irland, men også verden rundt - og på typisk irsk vis gjør de ingenting halvveis. De siste fem årene har Tourism Ireland ledet et globalt prosjekt for å lyse kjente steder og monumenter grønne i forbindelse med St. Patrick’s Day, og det er ikke hvilke som helst bygninger og landemerker som får delta.

70 shades of green
I år er det 70 landemerker som blir grønne. I Egypt kan man for andre året på rad oppleve grønne pyramider i Giza, og i Monaco går selve prinsepalasset i grønt. 

Av andre severdigheter som blir grønne kan nevnes Det skjeve tårn i Pisa, operahuset i Sydney, Niagarafossen, Empire State Building i New York og Taffelberget (Table Mountain) i Sør-Afrika. Tenk om alle disse stedene hadde lyst opp i rødt, hvitt og blått på 17. mai! 

Og i år blir vi i Norge altså for første gang med på festen og lar Holmenkollen lyse opp i grønt frem til 17. mars for å ta del i denne storslagne feiringen. 

Høytidelig seremoni
Det var en høytidelig seremoni den 12. mars da Holmenkollen gikk i grønt for St. Patrick’s Day, der blant annet ordfører Fabian Stang og den irske ministeren Tom Hayes var til stede.

- Holmenkollen er et viktig symbol for oss i Norge, og i dag er det utrolig spennende å lyssette den grønn til ære for våre gode irske venner. Gratulerer med St. Patrick’s Day! sier Fabian Stang.

Europadirektøren for Tourism Ireland, Finola O’Mahony, var også til stede da lysene ble tent, og hun setter stor pris på at vi bidrar til feiringen: - Det er fantastisk at Oslo nå er en del av den verdensomspennende grønne feiringen av St. Patrick’s Day, og på vegne av alle irer vil vi si tusen takk til innbyggerne i Oslo for at dere vil feire med oss på denne måten.

Dette er St. Patrick’s Day:
  • Irenes nasjonaldag, feires 17. mars
  • Opprinnelig en katolsk minnedag for Sankt Patrick (387–461 e.kr.)
  • St. Patrick er Irlands mest kjente helgen og forbindes med innføringen av kristendommen i Irland
  • Feires ikke bare i Irland; St. Patrick’s Day er en av verdens mest populære feiringer
  • Feires med parader over hele verden, irsk folkemusikk og fargen grønn - mange irske puber serverer grønnfarget øl på St. Patrick’s Day
  • Verdens største St. Patricks Day-parade går av stabelen i New York med mer enn 150 000 deltagere
  • De siste 5 årene har kjente bygninger over hele verden lyst opp i grønt den 17. mars for å feire St. Patrick’s Day
______________________________

Info til journalisten/redaksjonen:

Tilgjengelig materiale som kan brukes fritt:

Video av Holmenkollen som lyses opp i grønt, inkludert intervju med ordfører Fabian Stang og bilder som viser flere av de andre berømte bygningene som lyses opp i grønt. Video: Nordic Media Team

Link til videoen på Youtube: http://bit.ly/Oay1Mt 

Videofilen kan også lastes ned her dersom dere ønsker å spille den av fra egen videoløsning internt: http://bit.ly/NcGOwg 

Holmenkollen1.jpg: Holmenkollen lyses opp i grønt til ære for irenes nasjonaldag, St. Patrick’s Day. Foto: Lena Saugen/Tourism Ireland

Finola_FabianStang.jpg: Europadirektør for Tourism Ireland, Finola O’Mahony, og ordfører Fabian Stang er begeistret over at Holmenkollen nå er blant de 70 landemerkene verden over som blir grønne på St. Patrick’s Day 17. mars. Foto: Lena Saugen/Tourism Ireland

Montage.jpg: Slik ser det ut når berømte bygninger og landemerker verden over går i grønt. Foto: Tourism Ireland

Holmenkollen2.jpg: Utsikten fra Holmenkollen blir ikke mindre vakker når den rammes inn av grønt. Foto: Lena Saugen/Tourism Ireland

Flere bilder av Holmenkollen i grønt samt bilder av mange av de andre berømte bygningene i grønt er tilgjengelige på forespørsel – kontakt Kathe Arnesen på kathe@nordicmediateam.no for å få dem tilsendt.

Mer informasjon om den globale Greening-kampanjen og tilnærmet fullstendig liste over bygningene som går i grønt finner du her: http://bit.ly/1kpAzRU 


For mer informasjon:


Kathe Arnesen
PR-rådgiver, Nordic Media Team
E-mail: kathe@nordicmediateam.no
Tlf: +47 98 88 36 88

Niall Corcoran
Publicity Assistant, Tourism Ireland
E-mail: NCorcoran@tourismireland.com
Tlf: +45 33 17 72 34


Om Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Tourism Ireland is jointly funded by the Irish Government and the Northern Ireland Executive on a two to one ratio, and operates under the auspices of the North/South Ministerial Council through the Department of Enterprise, Trade and Investment in Northern Ireland and the Department of Tourism, Culture and Sport in the South.

Tourism Ireland works with the two tourist boards on the island, Fáilte Ireland and the Northern Ireland Tourist Board, who are responsible for product and enterprise development and marketing to tourism consumers within the island of Ireland.

Learn more on our website www.ireland.com


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Tourism Ireland - Nordic Headquarters***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.