Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Hjelp til selvhjelp for boligbyggere med Q-Bic eneboligpakke
Avsender: NORSK WAVIN AS
Dato: 28/03/2014Pressemelding:
Hjelp til selvhjelp for boligbyggere med Q-Bic eneboligpakke
Hva gjør du når du som privat boligbygger blir nektet av kommunen din å koble deg til overvannsnettet? Jo du får din lokale rørlegger til å installere Q-bic fra Wavin.
Stadig flere kommuner krever nå at du som boligbygger skal håndtere ditt eget overvann og flere kommuner har restriksjoner eller totalt forbud mot å koble seg på avløps-/overvannsnettet. Overvann er den delen av nedbøren som renner av på overflater og som ikke infiltreres til grunnen. Kapasiteten til ledningsnettene har ikke klart å holde tritt med økningen i overvannsmengde. Økningen skyldes fortetning i bygg- og boligmasse samt klimaendringer, noe som fører til utfordringer også for deg som boligbygger.


Flere nybyggere som har kjøpt tomter har møtt denne utfordringen. Det er ikke mange gode løsninger på markedet og Wavin er den eneste som tilbyr en god og levedyktig løsning som sikrer overvannet på egen tomt, og som kommer som komplette pakker i størrelse S, M, L og XL.


- Det er et typisk problem mange steder i Norge, der man skiller ut tomter på store eiendommer der det står hus fra før. Det kommunale nettet har ikke kapasitet, og kommunen legger ansvaret over på privatpersoner, forteller Salgssjef i Wavin Petter Lieth.


Wavin har, som ledende i Europa på dette området, i mange år levert systemer for håndtering av nettopp overvann til store bygg. Q-Bic er et kassettsystem som fordrøyer og/eller infiltrerer overvann etter behov og ledningskapasitet. Dette har Wavin nå gjort tilgjengelig for privatpersoner med sine Q-Bic eneboligpakker.  


- Vi har rett og slett laget systemet i mindre skala tilpasset eneboliger. Det er enkelt å forholde seg til, faktisk nesten som å bygge lego, sier Petter Lieth.


Q-Bic kommer som en pakkeløsning, og blir levert direkte til byggeplassen. Det krever heller ikke mye gravearbeid, og kan utføres av en rørlegger. 


- Wavin holder nå i samarbeid med NRL (Norske Rørleggerbedrifters Landsforening) kurs for rørleggere og konsulenter over hele landet i beregning og montering av Q-Bic. Etterspørselen er enorm. Ved å fullføre kurset får deltakerne et sertifikat som viser at du kan beregne og anbefale overvannsløsninger, avslutter Petter Lieth.


Til redaksjonen
Filmen som viser installeringen av Q-Bic kan du se eller laste ned her: https://www.dropbox.com/s/wf1qm8ncrwd2wxz/Montering%20av%20Q-Bic%20enebolig%20pakke.mp4?n=20106846 


Filmen er til fri bruk i sin helhet.


For mer informasjon:


Petter Lieth
Salgssjef VVS
Dir. tlf: 22 30 92 17
Mobil: 41 51 40 12
Fax: 23 50 28 91
E-post: pli@wavin.no

Terese Lunde
Markedskoordinator
Dir.tlf: 22 30 92 16
Mobil: 402 41 383
Fax: 23 50 28 91
E-post: tlu@wavin.no


Om NORSK WAVIN AS
Wavin oppsto som følge av et praktisk problem. En hollandsk vannverk skulle forsyne en landbruksregion med drikkevann. De eksisterende rørene rustet og det var nødvendig å fremskaffe korrosjonsbestandige rør for å realisere vannforsyningen.

Etter utallige forsøk lykkes man i 1953 å produsere billige og holdbare PVC-trykkrør i dimensjoner fra 110 mm og oppover, og Wavin ble etablert.

Wavin begynte å ekspandere i Europa med en ny fabrikk i Tyskland i 1956. Deretter ble det grunnlagt fabrikker i Danmark og Irland i 1957/58. Utvidelsen har bare fortsatt, og Wavin har i dag selskaper i 29 land.

Navnet Wavin er en sammentrekning av de to ordene: WAter og VINyl.

Wavin er nå verdensledende på produksjon av plastrør.


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av NORSK WAVIN AS***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.