Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: DEN BESTE POKERSPILLEREN SPISER SMART!
Avsender: Kulinarisk.no
Dato: 04/04/2014Pressemelding:
DEN BESTE POKERSPILLEREN SPISER SMART!
En pokerturnering kan fort bli et mentalt maraton, der utholdenhet er en avgjørende faktor. Manglende energi i kropp og hjerne kan bli årsaken til at du ikke prestere maks. Å spise ordentlig mat som inneholder riktig næring kan være veien til suksess ved pokerbordet.
Du tror kanskje at poker er et kortspill som handler om flaks, men sannheten er at det kreves mange ulike ferdigheter for å kunne bli en vinner.

I forbindelse med at Norgesmesterskapet i poker går av stabelen lørdag 5. april i Dublin, har vi gått i dybden på hva en pokerspiller på nett trenger av næring for å kunne gjennomføre det som forhåpentligvis er en turneringspokerøkt på over 12 timer – hvis du har energien til det!

Lysten til å spille i lange økter er en viktig motivasjonsfaktor for en pokerspiller, men den kan av naturlig årsaker avta under selve spillperioden. Hjernen blir sløv, trett og ukonsentrert, noe som alle aktive pokerspillere kjenner seg igjen i. Flere tyr til trening nærmest på et profesjonelt nivå for å klare å sitte i dyp konsentrasjon i over et halvt døgn. Dette er muligens én av årsakene til at vi ser flere idrettsstjerner ved pokerbordet som presterer veldig godt. For de som ikke har samme forhold til fysisk aktivitet er kostholdet enda viktigere. I denne artikkelen tar vi for oss en typisk søndag for en aktiv turneringspokerspiller på nett, og legger opp en meny som sørger for at kroppen og hjernen har de beste forutsetningene for å holde ut og ikke minst prestere maksimalt.

Vi har tatt for oss pokerspilling på verdens største pokerside,  PokerStars, som har et turneringsprogram som aktive pokerspillere vil kjenne seg igjen i.

Hovedturneringene:

Sunday Kick off klokken 14:00 Ferdig rundt 23:00
Sunday Warm-up klokk  17:00 Ferdig rundt 03:00
Sunday Reby klokken 17:00 Ferdig rundt 02:30
Sunday Strom klokken 19:30 Ferdig rundt 03:00
Sunday Million klokken 20:30 Ferdig rundt 08:00

I tillegg til disse er det mange som spiller en rekke andre turneringer, som satellitter til hovedturneringene og andre mindre og raskere turneringer, såkalte turboturneringer. Faktisk er det ikke unormalt at en pokerspiller på nett spiller 15 eller flere turneringer på én og samme dag. Det betyr at det må tas utrolig mange beslutninger, og da må hodet være på plass og med i spillet for at du skal ha en sjanse til å kunne komme ut med en gevinst. Du kan på det mest utfordrende være avhengig av å følge med på 15 turneringer samtidig, men i dette eksempelet er det kun fem, som kan være mer en nok for de fleste dødelige. Det er én pause hver time på fem minutter og den må du utnytte godt for å få gjort det du har behov for.

Skal en idrettsutøver gå 5-mila gjør han eller hun et bevisst valg på hva og når han/hun skal spise for å kunne gå optimalt. Det samme burde du som pokerspiller gjøre.

Planlegg måltidene dine
Frokost er uhyre viktig. Hjernen din trenger energi for å fungere optimalt. Hvis du ikke er noe gourmetgeni, kan du allikevel fint klare å lage en energidrikk, eller en smoothie. Uansett når du står opp er det første måltidet uhyre viktig. Sørg for å spise et par timer før turneringen starter slik at du rekker å bygge opp energi. Gå ikke rett fra frokostbordet. Da vil kroppen din være opptatt av å fordøye maten, noe som vil gjøre deg trett. Heretter gjelder det å time resten av måltidene slik at du ikke mister fokus når du begynner å bli sulten igjen. Ideelt sett bør du spise hver 4. time, så sørg for å utnytte pausene til å klargjøre noen av de kommende måltidene. Da får du også rørt på kroppen, og får blodsirkulasjonen i gang i en ellers stillesittende situasjon!

Ja- og neimat
Ligg unna kjeks, kaker og ellers alt som har et høyt innhold av raffinert sukker. De tar ikke bare lengre tid å fordøye, men kan også gi deg såkalte sukkerrush, som får deg til føle deg giret og som igjen kan føre til at du mister konsentrasjonen. For mye karbohydrater har den motsatte effekten, nemlig at du kan bli trett. Så ligg unna store mengder poteter og pasta. Velg også noe annet enn bare brus og kaffe som kan dehydrerer deg. Vann er altså det beste drikkealternativet! Ha alltid snacks tilgjengelig, i tilfelle blodsukkeret skulle falle. Proteinrik mat som nøtter, egg og yoghurt er gode valg som fremmer hjerneaktivitet. Frukt og fullkornprodukter gjør deg også mer snartenkt. Sørg også for å få i deg grønnsaker som f.eks. gulrøtter, brokkoli og paprika.

FORSLAG TIL TURNERINGSMENY


FROKOST:
Frittata og energidrikk med mango og banan


Energidrikk med mango og banan
1 mango
1 banan
2 ss cocosa
1 ss Udos Choice
Isbiter

Skrell mango, fjern steinen og del den i mindre biter. Skrell bananen, del den i mindre biter og legg den i en blender sammen med mangoen. Tilsett cocosa og Udos Choice og blend til en jevn drikke.

Fritatta
Frittata4 egg
½  løk, finhakket
4 ss fløte
Salt og nykvernet pepper
50 g fersk spinat, grovhakket
100 g revet pecorinoost
Smør og olivenolje til steking

Stek løken på middels varme, tilsett spinaten og stek videre i 2 minutter. Visp eggene i en bolle og tilsett halvparten av osten. Tilsett fløten og visp det hele sammen. Smak til med salt og pepper, og hell blandingen over løken og spinaten. Når omeletten har stivnet, drysser du resten av osten over og lar den smelte før du spiser.

LUNSJ:


Tunfisksalat

Blandet salat, f.eks. hjerte-, frisé, mangold

1/2  bunt reddiker, skivet
1/2  bunt vårløk, skivet
1/2  agurk
1/2 pakke bønnespirer
1/2 pakke cherrytomater
1 boks tunfisk i olje
2 egg, på forhånd hardkokte

Dressing:

1 hvitløksfedd
1 dl olivenolje, extra virgin
1/2  ss eddik
Kjøkkensjef Natvigs krydderblanding

I pausen før lunsjpausen lager du dressingen. Bruk salatbollen og rør inn eddik i olivenoljen, og tilsett Natvig. Smak til flere ganger. Dressingen skal være sterk! Del hvitløksfeddet i to og putt det i bollen. Del opp tunfisken. Skrell agurken med en ostehøvel, del den i to på langs og fjern den våte delen inni. Skjær den deretter i passende biter. Del tomatene i to. Tilsett alt sammen med reddiken og vårløken og bland godt. La stå og trekke i kjøleskapet. I lunsjpausen fjern er du hvitløken. Vend salaten og bønnespirene forsiktig inn. Del eggene i båter og legg dem på toppen av tunfisksalaten.

MIDDAG:

Helstekt kylling med fransk bønnesalat


1 fersk kylling
1/2 potte basilikum
1 økologisk sitron
6 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 dl hvitvin

Skyll kyllingen innvendig og tørk godt. Del sitronen i båter og hvitløksfeddene i to. Fyll kyllingen med sitron, hvitløk og basilikum. Bind bena på kyllingen sammen med bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form. Alt dette gjør du på forhånd, og setter formen med kyllingen i kjøleskapet. Når det er 2 pauser igjen til middag tar du ut kyllingen, og heller hvitvin i bunnen av formen. Stek kyllingen ved 160 °C i ca. 1 1/4 time.

Er du i tvil om kyllingen er ferdigstekt, sjekker du ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Saften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer den opp. Siden du er opptatt med å spile poker kan du legge aluminiumsfolie over, slik at den holder seg varm til neste pause. Serveres sammen med fransk bønnesalat.

Fransk bønnesalat
750 g aspargesbønner
2 ss olivenolje (extra virgin)
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss tørkede loffsmuler
2 ss persille, hakket
Salt og nykvernet pepper
25 g smør

I pausen før middagspausen legger du bønnene i kokende, lettsaltet vann og lar dem koke uten lokk i 3 minutter. La dem renne av i et dørslag, og legg dem i en bolle med iskaldt vann. La dem renne av igjen. I middagspausen varmer du oljen i en sautépanne/stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløk, loffsmuler, persille og krydre med salt og pepper. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Ha i smøret. Når det har smeltet tilsettes bønnene. Rør slik at alt blir gjennomvarmt, og server sammen med kyllingen.

SNACKS/MELLOMMÅLTID

Grønnsaker med guacamole

Gulrøtter i staver
Kålrot i staver
Blomkål i buketter

Skrell gulrøtter og kålrot og skjær dem i staver. Skjær blomkål i passende biter. Dette gjør du på forhånd, og oppbevarer dem i en bolle med vann tilsatt isbiter som du oppbevarer i kjøleskapet.

Guacamole oppskrift

3 avacado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander

Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel i en bolle. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt. Legg plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet sammen med grønnsakene, og ta det frem når du er sulten!

Bildetekst: 9 pokerturneringer på PokerStars ( Illustrasjonsbilde )

Til redaksjonen
Saken er til fri bruk med henvisning til www.kulinarisk.no.For mer informasjon:


Kjersti Edvartsen
Redaktør
Telefon: 909 55 775
E-post: kjersti@kulinarisk.no

Knut Whist
Prosjektleder
Telefon: 900 92 399
E-post: knut@kulinarisk.no


Om Kulinarisk.no
Den offisielle lanseringen av nettsidene skjedde torsdag 12. desember 2013.
Kulinarisk har i dag 600 besøkende om dagen som genererer ca. 1500
sidevisninger. Kulinarisk.no eies og driftes av Sister Europa AS


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Kulinarisk.no***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.