Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Liv Ullman med ny norsk-irsk produksjon av Miss Julie
Avsender: Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Dato: 09/09/2014Pressemelding:
Liv Ullman med ny norsk-irsk produksjon av Miss Julie
Denne uken vil scener fra det nordirske landskapet og historiske hus lyse opp skjermen når den norske premieren på Liv Ullmanns Miss Julie settes opp fredag 12. september på Klingenberg kino i Oslo.
Et filmteam bestående av 70 skuespillere og medarbeidere filmet Miss Julie på lokasjon i Nord-Irland fra mars til mai i 2013, med det nordirske landskapet som vakker bakgrunn for filmversjonen av August Strindbergs berømte svenske skuespill.

Filmen er lagt til året 1890 og omhandler hendelsene i løpet av en midtsommernatt hvor en datter fra det anglo-irske aristokratiet oppmuntrer sin fars tjener til å forføre henne. Miss Julie er regissert av Liv Ullman og har en stjernespekket skuespillerliste med Jessica Chastain, Samantha Morton og Irlands egen Colin Farrell i hovedrollene.

Herskapshus og vakre landskap
Miss Julie utspilles hovedsakelig ved Castle Coole, et neoklassisistisk herskapshus fra 1700-tallet som ligger i en nydelig skogspark i Fermanagh fylke. Florence Court Forest som ligger i nærheten ble også brukt til utendørsscener og begge eiendommene holdes i fantastisk stand av The National Trust i Nord-Irland.

Da de ble spurt om valget av Castle Coole sa produksjonsteamet at ”Vi valgte Fermanagh grunnet områdets nydelige naturomgivelser. Det vil skape den perfekte bakgrunnen for Liv Ullmans lenge etterlengtede filmversjon av Miss Julie, og vi gleder oss til å presentere filmen til kinopublikum over hele verden i all dens prakt.” 

Historien og atmosfæren til Castle Coole gjorde tydeligvis et inntrykk på skuespillerne også, som Colin Farrell kommenterte: ”Huset har masser av historie i veggene … Området er spektakulært. Det har bidratt til opplevelsen i stor grad.”

Gå i Colin Farrells fotspor
For å feire filmen opplyser National Trust og Castle Coole meddelt at de vil arrangere filmturer i herskapshuset. Gjester vil kunne kikke bak scenene av Miss Julie, utforske filmsettet som ble brukt under produksjonen og se på kostymene som ble brukt av hovedrolleinnhaverne.

Irland tilrettelegger for TV- og filmproduksjoner
I forkant av den norske premieren har Aileen Hickey, lederen for Tourism Ireland Nordics sagt at ”TV- og filmproduksjoner er i økende grad blitt en viktig inspirasjon for besøkende til Irland, og i senere år har vi jobbet med filmskapere for å tiltrekke og tilrettelegge for filmproduksjon i Irland. 

- Det er en stor glede å se skjønnheten til Castle Coole og County Fermanagh fremvist i denne flotte filmen. Det ville være fantastisk om Miss Julie oppmuntret flere skandinaviske turister til å komme og besøke vakre Castle Coole i tillegg til Irlands andre berømte landskap som har vært festet til lerretet tidligere.”

Miss Julue er bare én av flere produksjoner med høy profil som har valgt Irland som filmlokasjon i løpet av de siste årene. To andre nyere norsk-irske produksjoner, Stella Days (2012) og Tusen ganger god natt (2013) ble filmet i henholdsvis Dublin og Tipperary. 

Scener fra alle fem av HBOs prisvinnende Game of Thrones-sesonger er filmet i Nord-Irland, mens Vikings-serien ble filmet i County Wicklow.

Faktaboks:
  • Miss Julie er produksjon fra Maipo Film AS, The Apocalypse Films Company, Senorita Films og Subotica Films
  • The National Trust er en naturvernorganisasjon som er ansvarlig for vedlikehold av kulturarveiendommer, deriblant historiske hus og hager, industrielle monumenter og sosialhistoriske steder i England, Wales og Nord-Irland
  • Fermanagh og Castle Coole ligger bare et par timers kjøretur fra Dublin
  • I 2013 kom det 209 500 besøkende fra Norden til Irland, en økning på 10 % fra 2012
  • Fra januar til juni i 2014 var det 99 200 nordiske besøkende til Irland
_____________________________________

Til redaktøren/journalisten:
Det vil være anledning for 3-4 reisejournalister til å delta på en liten sammenkomst med champagne i forkant av premieren den 12. september, samt å delta på premierevisningen sammen med Liv Ullmann, crewet og andre spesielt inviterte gjester.

Ta kontakt med Kathe Arnesen på tlf. 98 88 36 88 for mer informasjon og påmelding. Påmelding må skje senest onsdag 10. september kl. 11.00

Video med trailer fra filmen: https://www.youtube.com/watch?v=yOcC_PeWn78

Tilgjengelige bilder til fritt bruk:
CF Castle Coole.jpg: Colin Farrell på location i Irland ved Castle Coole. Foto: Tourism Ireland
LU_actors.jpg: Liv Ullmann instruerer Colin Farrell og Jessica Chastain. Foto Tourism Ireland
CF_JC.jpg: Colin Farrell og Jessica Chastain i en scene på kjøkkenet i Castle Coole. Foto: Tourism Ireland
CF_LU.jpg: Colin Farrell og Liv Ullmann på innspillingen av Miss Julie. Foto: Tourism Ireland

For mer informasjon om Fermanagh, se http://www.discovernorthernireland.com/destinationNI/coFermanagh.aspx 

For mer informasjon om Castle Coole og The National Trust, se http://www.nationaltrust.org.uk/castle-coole/ 

Formerinformasjonom Game of Thrones-filming i Irland, se http://media.ireland.com/index.php?p=n&mr=8&id=3561 

For mer informasjon om Irland, se www.ireland.com

For flere bilder fra Irland, se vårt Media Room på http://media.ireland.com/ 
For mer informasjon:


Kathe Arnesen
PR-rådgiver, Nordic Media Team
E-mail: kathe@nordicmediateam.no
Tlf: +47 98 88 36 88

Niall Corcoran
Publicity Assistant, Tourism Ireland
E-mail: NCorcoran@tourismireland.com
Tlf: +45 33 17 72 34


Om Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Tourism Ireland is jointly funded by the Irish Government and the Northern Ireland Executive on a two to one ratio, and operates under the auspices of the North/South Ministerial Council through the Department of Enterprise, Trade and Investment in Northern Ireland and the Department of Tourism, Culture and Sport in the South.

Tourism Ireland works with the two tourist boards on the island, Fáilte Ireland and the Northern Ireland Tourist Board, who are responsible for product and enterprise development and marketing to tourism consumers within the island of Ireland.

Learn more on our website www.ireland.com


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Tourism Ireland - Nordic Headquarters***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.