Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Skal forsvare Norges ære i VM i østersåpning
Avsender: Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Dato: 17/09/2014Pressemelding:
Skal forsvare Norges ære i VM i østersåpning
Heini Petersen (51) ble søndag norgesmester i østersåpning da han åpnet 30 østers på 3 minutter og 17 sekunder. Om 10 dager skal han representere Norge i verdensmesterskapet i østersåpning som går av stabelen i Galway, Irland.
Det er ingen amatør vi sender for å forsvare sjømatnasjonen Norges ære i VM i østersåpning; Heini er kokk med erfaring fra Michelin-restauranter, og dette er den 9. gangen han har blitt norgesmester i denne noe spesielle konkurransegrenen. 

Han har også deltatt i verdensmesterskapet tidligere, med en tredjeplass som beste resultat – men denne gangen satser han på å gå helt til topps. Hans personlige rekord er 30 østers på to minutter og ni sekunder, og presterer han like bra i VM er det ikke urealistisk at han kan vinne.

Sterkt konkurranseinstinkt
- Jeg er jo veldig konkurranseinnstilt da, jeg liker å konkurrere, forteller Heini. 

Det hele begynte en gang i 1985, da han jobbet som kjøkkensjef og var litt tøff i kjeften og mente han kunne slå alle i østersåpning. Etter litt trening stilte han opp i NM og kom på andreplass, noe som ga mersmak. Etter noen års pause var han tilbake igjen, og nå har det nærmest blitt en tradisjon at han stiller opp i NM.

Galway østers- og sjømatfestival
Men hvorfor gjør han dette hvert år? I tillegg til at han generelt liker å konkurrere, er Heini klar på hva som er hovedgrunnen:

 – Det som trekker er Galway, å få dra dit til den årlige østers- og sjømatfestivalen der VM arrangeres. Jeg liker meg veldig godt i Irland generelt - folka, vennligheten, musikken og alt sammen, men ingenting slår Galway.

- Det er en liten by, men stemningen er stor! Og du får oppleve det virkelige, autentiske Irland litt utenom shoppinggatene og Temple Bar i Dublin. Og så maten, da. Galway og sjømatfestivalen er jo det rene himmelrike for en kokk. Bryggerier, lokale produsenter og restauranter som serverer mat laget av irske råvarer.

- Favorittstedet mitt er Moran’s Oyster Cottage, det kan ikke beskrives, du må bare oppleve det selv. Og så fiskesuppen jeg får i Galway, jeg tror det er den beste fiskesuppen jeg har smakt noe sted. 

Lange tradisjoner
Galway ligger et par timer med tog eller bil fra Dublin, og er en trivelig kystby med en relativt ungdommelig innbyggerskare og et trivelig og litt bohemsk preg.

Hvert år går Galway International Oyster & Seafood Festival av stabelen i september, og i år arrangeres den for sekstiende gang 25.-28. september.

Kan bli slått av datteren
Men selv om han er Norges gullhåp i VM i østersåpning, får Heini skarp konkurranse fra hele verden. En av konkurrentene kan bli datteren Marie (22) som bor og studerer i Irland. I helgen skal hun delta i det irske mesterskapet, og vinner hun kan det bli et oppgjør mellom far og datter i verdensmesterskapet.

- Ja, det kan bli tøft. Hun slo meg faktisk i det nordiske mesterskapet i år, så jeg får virkelig noe å bryne meg på hvis hun kvalifiserer seg til verdensmesterskapet, humrer Heini Petersen.
____________________________________________

Informasjon til redaktøren/journalisten:
For mer informasjon om Galway International Oyster & Seafood Festival, se http://galwayoysterfestival.com/ 

Video fra fjorårets festival og verdensmesterskap: https://www.youtube.com/watch?v=i7dCZdkoxVs

Mer informasjon om Galway: http://www.ireland.com/en-no/destinations/republic-of-ireland/galway?gclid=CNmh1byk5sACFYXhcgodfkIAEw 

Ønskes intervju med Heini Pettersen, kontakt PR-ansvarlig Kathe Arnesen på tlf. 98 88 36 88.
Bilder til fri bruk:
Heini_Petersen.jpg: Heini Petersen (51) er 9 ganger norgesmester i østersåpning og skal forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway 27. september. Foto: Roger Kolbu, Aperitif
Kevin_Thornton.jpg: Michelin-kokken Kevin Thornton er en av dem som er spesielt begeistret for østers fra Galway Bay. Foto: Tourism Ireland
Food_eldorado.jpg: Galway internasjonale østers- og sjømatfestival er et eldorado for alle matelskere. Foto: Tourism Ireland
WorldChampionship.jpg: Det er knivskarp konkurranse i VM i østersåpning. Foto: Tourism IrelandFor mer informasjon:


Kathe Arnesen
PR-rådgiver, Nordic Media Team
E-mail: kathe@nordicmediateam.no
Tlf: +47 98 88 36 88


Om Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Tourism Ireland is jointly funded by the Irish Government and the Northern Ireland Executive on a two to one ratio, and operates under the auspices of the North/South Ministerial Council through the Department of Enterprise, Trade and Investment in Northern Ireland and the Department of Tourism, Culture and Sport in the South.

Tourism Ireland works with the two tourist boards on the island, Fáilte Ireland and the Northern Ireland Tourist Board, who are responsible for product and enterprise development and marketing to tourism consumers within the island of Ireland.

Learn more on our website www.ireland.com


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Tourism Ireland - Nordic Headquarters***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.