Hjem
Om oss
Referanser
Bli kunde
PRM tjenester

PressemeldingTittel: Dracula Untold setter tennene i Nord-Irland
Avsender: Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Dato: 02/10/2014Pressemelding:
Dracula Untold setter tennene i Nord-Irland
Først var det Game of Thrones, nå er det Dracula Untold: Nord-Irland seiler opp som et av fantasy-sjangerens foretrukne valg for filming av episke baktepper.
Direkte i kjølvannet av den populære HBO-serien Game of Thrones er Universals Dracula Untold, som har Norgespremiere den 3. oktober, den nyeste blockbusteren som er filmet i Nord-Irland.

Takket være smart kameravinkling og CGI-grafikk er noen av øyas mest ikoniske steder forvandlet til storslåtte transilvanske omgivelser. 

The Giant’s Causeway, som er på UNESCO’s verdensarvliste, er omgjort til et skummelt transilvansk fjell, og de pertentlige hagene ved Mount Stewart er omgjort til området rundt Draculas slott. I tillegg utkjempes voldsomme kampscener på de åpne Divis-slettene og Black Mountain.

Catherine Geary er innspillingsleder på settet for Dracula Untold og sier dette om grunnen til at de valgte Nord-Irland: - Atmosfæren var fantastisk… Landskapet er slående øde og perfekt for de transilvanske slettene.

Dracula har røtter i Dublin
Dracula Untold er regissert av dublineren og regissøren Gary Shore, noe som i seg selv er svært passende i og med at Dracula opprinnelig ble skapt av den irske romanforfatteren Bram Stoker. Bram Stoker kom også fra Dublin og skrev den gotiske skrekkromanen Dracula i 1897. 

Shores tolkning av Dracula som en tragisk helteskikkelse viser en noe annerledes hovedperson enn originalkarakteren skapt i Stokers roman, hvor Dracula portretteres som nådig, men grusom og ond.
Bram Stokers bakgrunnsarbeid til romanen Dracula viser at han var svært påvirket av irsk folklore og mytologi, og da spesielt Halloween. 

The Bram Stoker Festival (24. – 27. okt.) hedrer Bram Stokers gotiske litterære tradisjon og ønsker å oppmuntre til nysgjerrighet og spørsmål rundt skaperen av litteraturhistoriens mest kjente figur, Grev Dracula. 

Bram Stoker-festivalen er en perfekt oppvarming til Halloween, hvor Dublins gater, kirker, slott, bibliotek, gallerier, kinosaler og gatehjørner maskeres og kappelegges i et svært begivenhetsrikt program med Dracula-inspirerte arrangementer.

Halloween er irsk
Det er kanskje passende at Halloween, som har gitt oss tusenvis av skrekkfilmer og mengder med skremmende litteratur, har kommet tilbake til sitt opprinnelsesland med innspillingen av Dracula Untold, som sklir rett inn i Halloween-tematikken.

Halloween er kjent for å være Irlands eldste hedenske festival og kalles «Samhain» på gælisk. Opprinnelig representerte festivalen avslutningen på sommeren - den ble feiret som keltisk nyttår og markerte begynnelsen på de lange vinternettene. 

Overgangsperioden ble forbundet med døden og «den andre siden». Den tradisjonelle bålbrenningen var en måte å ønske vennlige ånder fra dødsriket velkommen, mens bruken av kostymer og masker ble benyttet for å skremme vekk de onde åndene. 

Det mest ikoniske symbolet på Halloween er den såkalte «jack-o-lantern», som er et utskåret gresskarhode. I oldtidens Irland ble det imidlertid brukt en utskåret kålrot i stedet for gresskar.

Kombiner storbyferie og Hallowenfeiring
Halloween er i dag blitt en av verdens mest feirede festivaler, men det finnes ingen bedre steder å oppleve denne mystiske og overtroiske sesongen enn i festivalens åndelige hjemland. 

Inspirasjon til Halloween finnes over alt i Irlands byer og landsbyer. Den årlige sammenkomsten av festivaler, parader og karneval drar alle med på festen (de døde også), og du vil ikke finne en mer forheksende stemning enn i landet hvor det hele begynte.
___________________________________________________________

Informasjon til redaktøren/journalisten:
For mer informasjon om irske Halloween-festivaler, se http://www.ireland.com/en-no/articles/halloween-festivals

Video med trailer fra filmen: https://www.youtube.com/watch?v=Jp2abe1QzlA 

For mer informasjon om Bram Stoker-festivalen: http://www.bramstokerfestival.com/ 

Bilder:
Dracula Untold Set.jpg: Dracula Untold er en av de mange filmene og TV-seriene som har blitt filmet i Nord-Irland i det siste. Foto: Tourism Ireland, courtesy of Universal Pictures

Dracula Untold_courtesy Universal Pictures.jpg: Dracula Untold har premiere på norske kinoer 3. oktober. Foto: Tourism Ireland

Bram Stoker.jpg: Den irske forfatteren er opphavet til den kjente roman- og filmfiguren Grev Dracula. Foto: Tourism Ireland

Grev Dracula.jpg: En av mange tolkninger av Grev Dracula. Foto: Tourism IrelandFor mer informasjon:


Desmond Burke
Marketing Assistant, Tourism Ireland
E-mail: dburke@tourismireland.com
Tlf: + 45 33 17 72 35


Om Tourism Ireland - Nordic Headquarters
Tourism Ireland is jointly funded by the Irish Government and the Northern Ireland Executive on a two to one ratio, and operates under the auspices of the North/South Ministerial Council through the Department of Enterprise, Trade and Investment in Northern Ireland and the Department of Tourism, Culture and Sport in the South.

Tourism Ireland works with the two tourist boards on the island, Fáilte Ireland and the Northern Ireland Tourist Board, who are responsible for product and enterprise development and marketing to tourism consumers within the island of Ireland.

Learn more on our website www.ireland.com


***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av Tourism Ireland - Nordic Headquarters***
addthisKlikk på bildene for nedlasting i høyere oppløsning - bildene åpnes automatisk i ditt standard visningsprogram.